ponedjeljak, 17. studenoga 2014.
Vukovarska torta
Ovu tortu ste vjerojatno već negdje vidjeli i pod imenom "Čokoladna torta". Meni jedna od najdražih, pogotovo za ovo zimsko vrijeme...
SASTOJCI:
400gr margarina
12 žumanjaka
400gr šećera u prahu
200gr prženih lješnjaka
6 žlica kakaa
200gr otopljene čokolade
12 bjelanjaka
Margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi umutiti sa šećerom i žumanjcima pa dodati otopljenu čokoladu (ja ju otopim u mikrovalnoj) i kakao, zatim mljevene lješnjake i ručno umiješati snijeg od bijelanjaka u smjesu. Malo manje od pola smjese peći u pećnici zagrijanoj na 150 celzijevih oko 20-30 minuta. Najbolje nakon 20min izvadite iz pećnice i provjerite čačkalicom ili vilicom. Drugu polovicu smjese staviti u zamrzivač i filovati drugi dan. Fil izvadite iz zamrzivača pola sata prije filovanja tj. dok vam smjesa ne omekša dovoljno da ju možete nanjeti na biskvit. Po želji ukrasiti s 2 šlag pjene.
-Torta mora biti stalno na hladno, jer u toploj prostoriji fil brzo popušta. Ako vam je slabiji hladnjak slobodno stavite cijelu tortu u zamrzivač. Zato ju je najbolje praviti zimi ako vam može stajati na terasi. Uživajte!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar