petak, 1. kolovoza 2014.

Barbie bananice



Jedan zaista brz i fin kolač zanimljivog izgleda. Ono što Vam je najpotrebnije za ovaj kolač je samostojeći mikser ili puno strpljenja s običnim mikserom :)

FIL:
20gr mljevene bijele želatine
8 žlica hladne vode
400gr šećera
150ml vode
pola bočice ekstrakta višnje (banane ili nekog drugog ekstrakta po želji)

ČOKOLADNA GLAZURA:
100gr čokolade za kuhanje
3 žlice ulja

I JOŠ:
1 list oblatne

Želatinu natopiti s 8 žlica hladne vode u posudi u kojoj će se lupati fil. Za to vrijeme prokuhati 400gr šećera s 150ml vode tj zagrijavati dok se šećer ne otopi. Vrući sirup preliti preko želatine, dodati pola ekstrakta od višnje (ili neki drugi) i mikserom lupati 30 minuta bez prekida. U početku na najmanjoj brzini, a kako se fil počne zgušnjavati treba povećavati brzinu. Nakon 30 minuta dobit ćete gustu ljepljivu smjesu koju je potrebno odmah nanijeti na list oblatne i rasporediti. Sve zajedno staviti odmah u hladnjak da se stisne, a na kraju preliti s čokoladnom glazurom koju napravimo tako da čokoladu i ulje otopimo na laganoj vatri.





Nema komentara:

Objavi komentar