subota, 16. kolovoza 2014.
Stracciatellina
Pjenasti, osvježavajući, kremasti kolač, u kojemu se prepliću okusi gorkog, slatkog i kiselkastog.
BISKVIT:
3 jaja
60gr šećera
60gr oštrog brašna
pola vrećice praška za pecivo
20gr kakaoa
FIL:
2 vrećice mljevene bijele želatine
10 žlica hladne vode
500ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
2 šlag fixa
500ml jogurta
200gr čokolade za kuhanje
GLAZURA:
žlica maslaca
2 žlice vode
2 žlice kakaoa
70gr šećera u prahu
Žumanje i šećer umutiti, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Bjelanjke ulupati u čvrsti snijeg pa umiješati u smjesu od žumanjaka. Izliti u tepsiju i peći 10min u pećnici zagrijanoj na 180 celzijevih stupnjeva.
Za fil prvo potopiti želatinu s 10 žlica vode i ostaviti da nabubri. Slatko vrhnje umutiti s vanilin šećerom i šlag fixom. želatinu otopiti na laganoj vatri (ne smije prokuhati, samo da postane tekuća) i zajedno s jogurtom i naribanom čokoladom dodati u slatko vrhnje i zamješati. Izliti na biskvit.
Za glazuru zagrijati maslac s dvije žlce vode. Kada počne kuhati, maknuti s vatre i dodati kakao i šećer. Mješati da smjesa postane glatka, ostaviti da se ohladi i preliti preko torte.
-Nisam imala maslac pa sam dodala žlicu ulja, ali nije bila dovoljna da smjesa bude dovoljno tekuća za nanijeti na kolač. Zatim sam dodala malo mlijeka, ali se nije htjela lijepo stisnuti u hladnjaku, tako da svakako radite s maslacem
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar