Odlična osvježavajuća poslastica, bez pečenja i sa svega 10 minuta kuhanja.
PODLOGA:
300gr mljevenog petit keks
5 žlica mlijeka
150gr margarina
BIJELI NADJEV:
400 svježeg sira
1 vrećica krem fixa (ali može i bez njega, po želji)
500ml slatkog vrhnja
220gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
VOĆNI NADJEV:
450gr višanja ili kupina
100ml vode
1 želatina
malo šećera
Najbolje je prvo krenuti od voćnog nadjeva jer se on mora hladiti. Pošto se cijele višnje (barem ove iz kupovnog kompota) ne daju lijepo rezati ja ih prvo usitnim štapnim mixerom a prije toga ih pospem s 1-2 žlice šećera. Nakon usitnjavanja voće kuhati s vodom 10minuta na laganoj vatri. Za to vrijeme želatinu pripremiti prema uputama pa ju rastopiti i dodati u voće koje ste skinuli s vatre. Ostaviti da se skroz ohladi, a možete i staviti malo u hladnjak nakon što se prohladi na sobnoj temperaturi. Za podlogu rastopiti margarin i umutiti mikserom s mljevenim keksom i mlijekom. Prstima ili čašom (ja sam pritiskala s lopaticom za ravnanje fondant smjese) smjesu utisnuti u okrugli kalup promjera 26. Staviti u hladnjak dok se priprema nadjev od sira. Za bijeli nadjev umutitislatko vrhnje i po želji dodati krem fix. U tu smjesu dodajte sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nadjev od sira stavite preko podloge od keksa, a preko njega nanesite voćni nadjev. U hladnjaku neka bude 3-4h (ili preko noći) i torta je spremna za serviranje. Uživajte!
Nema komentara:
Objavi komentar